Rudarsko geološko naftni fakultet Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Fakultetom elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, MUP-om (Ravnateljstvo civilne zaštite, Sektor za eksplozivne atmosfere) te tvrtkama FIDITAS i INEL-MONTAŽA

organizira petodnevne

 

INŽENJERSKE WEBINARE IZ PROTUEKSPLOZIJSKE ZAŠTITE ELEKTRIČKIH I NEELEKTRIČKIH UREĐAJA I INSTALACIJA

od 13. do 17. rujna 2021. godine

 

 

Webinare organiziraju i vode izv.prof.dr.sc. Dalibor Kuhinek i prof.dr.sc. Igor Zorić s Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U radu webinara sudjelovat će i eksperti i priznati specijalisti iz područja obuhvaćenog temama webinara (prof.dr.sc. Drago Ban, prof.dr.sc. Sead Berberović, prof.dr.sc. Ivanka Boras, Josip Deškin, Dario Dragojević, Stipo Đerek, Jadranko Fišter, doc.dr.sc. Ivica Gavranić, Ana Hanić, doc.dr.sc. Marko Katinić, Marino Kelava, Damir Korunić, izv.prof.dr.sc Milan Kostelac, prof.dr.sc. Dragutin Lisjak, univ. spec. mech. Mario Mačković, Mladen Marijan, prof.dr.sc. Nenad Marinović, Tomislav Mlinac, mr.sc. Darko Rac, Krunoslav Severin, Slobodan Sertić, Dinko Suličić i prof.dr.sc. Srećko Švaić).

 

Zbog značajnog povećanja obima sadržaja vezanih uz neelektriku, osim osnovnog „E-Ex“ webinara omogućena je opcija pohađanja neelektričnog webinara oznake „N-Ex“.

 

E-Ex webinar se sastoji od dijela zajedničkih predavanja i dijela predavanja sa „električarskim“ specijalističkim sadržajima. N-Ex webinar se sastoji od dijela zajedničkih predavanja i dijela predavanja sa „neelektričarskim“ specijalističkim sadržajima. Dopunski webinar se sastoji samo od predavanja iz E-Ex specijalističkih područja ili N-Ex specijalističkih područja a namijenjen je onim polaznicima koji su već odslušali cjelokupni N-Ex ili E-Ex webinar (polaznici koji trebaju Potvrdnicu iz oba područja).

 

E-Ex webinar će se održati u najavljenom terminu a N-Ex webinar će se simultano odvijati ukoliko za njega bude prijavljeno najmanje 10 polaznika. Prilikom prijave molimo da navedete za koju verziju webinara se prijavljujete. Ukoliko neki polaznik želi pohađati Webinar za oba područja tada treba, u jednom terminu Webinara, odslušati predavanja za jedno od područja, te u jednom od slijedećih termina odslušati predavanja za drugo područje (razliku).

 

Webinari su organizirani kao specijalistički webinari iz područja protueksplozijske zaštite uređaja i instalacija a prvenstveno su koncipirani za inženjere, a mogu ih polaziti i tehničari s višegodišnjim iskustvom. Webinari su ponajprije namijenjeni stručnjacima iz područja elektrotehnike i strojarstva, ali im mogu prisustvovati i srodni stručnjaci koji se bave problematikom protueksplozijske zaštite. Po završetku webinara polaznici trebaju položiti ispit iz odslušanih sadržaja. Temeljem položenog ispita polaznicima se izdaje POTVRDNICA.

 

Programe webinara je prihvatila Ex-Agencija Republike Hrvatske (sada MUP, Ravnateljstvo civilne zaštite, Sektor za eksplozivne atmosfere), koja temeljem izdanih “POTVRDNICA” prepoznaje poznavanje temeljnih znanja neophodnih odgovornim osobama za rukovođenje tehničkom kontrolom u održavanju, instaliranju, proizvodnji i popravljanju E-Ex ili N-Ex proizvoda.

 

Praksa je u svijetu, sukladno normama, da odgovorne osobe obnavljaju svoja znanja u roku kraćem od 3 godine. Tome su namijenjeni webinari za obnavljanje znanja (Uvjerenje) na koje je moguće pristupiti jedino uz posjedovanje Potvrdnice (prethodno položeni ispit na temeljnom webinaru).

 

 

NA WEBINARIMA SU PREDVIĐENE OBRADE SLIJEDEĆIH TEMA:

 

* Opasnost eksplozije

* Propisi i norme (IEC-a i CENELEC, HRN)

* Izvori; klasifikacija prostora, medija i uređaja

* Izvedbe Ex zaštićenih električkih uređaja

* Izvedbe Ex zaštićenih neelektričkih uređaja

* Suzbijanje, smanjenje i ublažavanje učinka eksplozije

* Specifična neelektrička oprema

* Električke instalacije i postrojenja

* Neelektričke instalacije i postrojenja

* Elektromotorni pogoni i postrojenja

* Uzemljenja i izjednačenja potencijala

* Tehničko nadgledavanje proizvodnje, popravaka i instaliranja

* Održavanje i tehničko nadgledavanje postrojenja

* Ispitivanje i certifikacija uređaja

 

Prijave se primaju do 8. rujna.

 

Svim prijavljenim polaznicima će najkasnije 8. rujna biti potvrđeno održavanje webinara ili u slučaju eventualnog odgađanja webinara (premalo prijavljenih kandidata), obavljen povrat novca.

 

U slučaju ne dolaska prijavljenog polaznika na webinar ili javljanja o odustajanju od dolaska na webinar nakon 8. rujna, naplaćujemo troškove u iznosu od 50 % oglašene cijene webinara.

 

Svaki prijavljeni polaznik će za sudjelovanje na webinaru dobiti će e-mail poruku s poveznicama koje će mu omogućiti pristup virtualnoj učionici. Detaljnije upute će biti poslane uz poveznicu za pristupanje.

 

Webinar će se održavati prvi dan od 9:00 do 16:30 sati, od utorka do četvrtka od 8:15 do 16 sati te u petak od 8:15 do 12 sati.

 

Svi polaznici će na kraju webinara dobiti elektroničku potvrdu o pohađanju webinara i materijale webinara (PDF verzije prezentacija).

 

Ispit će se održati uživo na RGN fakultetu uz pridržavanje svih epidemioloških mjera (mjerenje temperature na ulazu, nošenje maske, dezinfekcija i zračenje prostora, …). Na ispitu se smiju koristiti materijali seminara (kopije prezentacija i Priručnik). Prvi termin ispita se planira za 17.9. u 14 sati, drugi 8.10. u 12 sati.

 

Polaznici webinara koji uspješno polože ispit dobit će i “POTVRDNICU” o položenom ispitu. Ispit je moguće, bez naknade, još jednom polagati. Nakon drugog pokušaja svaki se slijedeći izlazak na ispit plaća 10 % cijene webinara. Pravo polaganja ispita (bez ponovnog slušanja webinara) traje godinu dana.

Za polaznike koji prisustvovanje webinaru žele kandidirati za priznavanje stručnog osposobljavanja pri komorama vodi se posebna evidencija o prisustvovanju i u skladu s njom izdaje posebna „POTVRDA“ o pohađanju Webinara.

 

Za slanje Potvrdnica polaznicima webinara potrebno je, osim polaganja ispita i potrebnog prisustvovanja predavanjima, u potpunosti podmiriti cijenu webinara.

 

Na zahtjev, moguće je na kraju webinara dobiti i potvrdnicu sa tekstom na engleskom jeziku. Cijena navedenog je 100 kn + PDV.

 

 

Cijena E-Ex ili N-Ex webinara navedena je u sljedećoj tablici. Za webinar je potrebno, u obliku predujma, obaviti uplatu punog iznosa cijene webinara.

 

Vrsta webinara

Dolazak

Polaganje ispita

Priručnik

uključen u cijenu

Cijena

Puni E-Ex ili N-Ex webinar

prvi put

DA

DA

5600,00 kn + PDV

Dopunski E-Ex ili N-Ex webinar

dopuna

DA

NE

1500,00 kn + PDV

 

Vrsta webinara

Dostava materijala

Cijena

Puni E-Ex ili N-Ex webinar

osobno preuzimanje na RGNf-u

5600,00 kn + PDV

Puni E-Ex ili N-Ex webinar

slanje poštom

5750,00 kn + PDV

Dopunski E-Ex ili N-Ex webinar

osobno preuzimanje na RGNf-u

1500,00 kn + PDV

Dopunski E-Ex ili N-Ex webinar

slanje poštom

1590,00 kn + PDV

 

Ako se na webinar prijavi više polaznika iz iste tvrtke za njih se odobrava dodatni popust:::

 

Dodatni popust

Puni webinar, osobno preuzimanje

Puni webinar, slanje poštom

5 % (za 3 do 5 polaznika)

5320 kn + PDV

5462,50 kn + PDV

10 % (za 6 do 9 polaznika)

5040 kn + PDV

5175 kn + PDV

15 % (za desetog i svakog sljedećeg polaznika)

4760 kn + PDV

4887,50 kn + PDV

 

Dodatni popust (temeljem broja prijavljenih) se odobrava za uplate obavljene do 8. rujna.

 

Za desetog i svakog sljedećeg polaznika se dobrava dodatni popust od 15 %.

 

U cijenu webinara uključene su podloge za predavanja (PDF format).

 

U cijenu prisustvovanja temeljnom webinaru uključen je i novi priručnik Oprema i instalacije za eksplozivnu atmosferu (tri toma uz značajno proširenje i ažuriranje u odnosu na prethodnu verziju) s najkompletnijim tabličnim pregledom svojstava zapaljivih plinova i para objavljenih u stručnoj literaturi (približno 4000 naziva) te polaganje pismenog ispita. U cijenu dopunskog webinara uključeno je polaganje pismenog ispita.

 

Uplatu za sudjelovanje na webinaru potrebno je obaviti prije početka webinara. Svi podaci o cijenama navedeni su u prijavnici (u slučaju više prijava vrijede navedeni popusti).

 

Podaci za plaćanje:

u korist: RGN FAKULTET OIB 99534693762,

račun IBAN: HR2823600001101303431 (Zagrebačka banka),

s napomenom o svrsi doznake: kotizacija PEX WEBINAR.

 

Nakon održanog webinara biti će ispostavljen račun.

 

Webinaru će moći prisustvovati samo sudionici s uredno obavljenom uplatom. Uz prethodnu najavu, uplatu je moguće obaviti i na blagajni fakulteta neposredno prije početka webinara. Broj polaznika webinara je ograničen.

 

 

Dodatne obavijesti o webinaru možete dobiti telefonom (01) 5535 880 ili na e-mail: pex.seminar@rgn.hr

 

PRIJAVU MOŽETE POSLATI:

 

na adresu e-pošte pex.seminar@rgn.hr korištenjem OBRASCA ili

 
pismom na: RGN fakultet, (ZA PEX WEBINAR), Pierottijeva 6, 10002 Zagreb

 

 

 

INFORMACIJE O TERMINIMA I POPUNJENOSTI SEMINARA

 

REZULTATI ISPITA